Meglátások, észrevételek, gondolatok.

Meglátások, észrevételek, gondolatok.

Miért Schiffer és miért LMP?

2016. június 04. - illatosítotthegyilevegő

Schiffer András a politikusok között egyedülálló volt abban, hogy az alatt a hét év alatt amennyit a politikában töltött nem lehetett semmilyen gondolatát mondását úgy a fejére olvasni, hogy azt szégyellenie kellene normális emberek között. De az ez előtti ügyvédi és egyéb politikai kiállásai miatt sem lehet őt megróni. Én úgy gondolom, hogy ő egy teljesen új politikai kultúrát hozott be a magyar közéletbe. Meg tudta jeleníteni azt a közepet, ami az értelem és elvek mentén próbál politikát csinálni.
6lt4hps9ohl5kedls.jpgEgyedülálló abban, hogy nagyon sok embert magához tud vonzani világlátásuktól függetlenül. Például a Gaudi Nagy Tamással való nem a „buta sértő náci, akit karanténba kell zárni mindenáron és eltakarítani a közéletből” elgondolás technikát alkalmazta, ha nem, még hogyha tudta is hogy nagyon sok gondolata Gaudinak túlmegy az ésszerűség és a vállalható kategórián megpróbált vele vitatkozni és emberként kezelni.
A fiatalok, akik most ismerkednek meg a politikával a közélettel és a magyarországi viszonyokkal most szocializálódnak azok láttak egy olyan embert, aki az elvek és az értelem mentén politizált, az idősebbeknek meg szerintem kész felüdülésként élhették meg egy ilyen ember látványát.
A Lehetmás vízióit olyan jól kommunikálni nem nagyon fogja tudni más úgy, mint ahogyan ő.

Ebben a közegben nem lehet kibeszélni a karanténból ha, megteszed, egyből benyomnak valamelyik karanténba. Andrásnak ezt sikerült úgy áttörnie, hogy azok tűntek hülyének, akik ezt a karanténos játékot játszották és nem az, aki itt megjelent a semmiből és elkezdett arról beszélni, hogy „Gyerekek ez így a 21.században kevés lesz ahhoz, hogy előre fele tudjunk haladni” 26 évvel a rendszerváltás után a politikusokat látva az rettentő nagy teljesítmény, hogy valaki ki tud úgy lépni a frontvonalból, hogy személye még mindig vállalható marad.
Kiemelkedően intelligensen tud válaszolni minden egyes kérdésre. Nagyon sok konfliktust felvállalt és ezt röhögve vállrándítással mind meg tudta nyerni. Andrásnak valószínűleg megint igaza lesz abban a kérdésben, hogy melyik a jó döntés „Az ügy érdekében vinni a csatabárdot és előtérben küzdeni?” vagy „Egy „szellemi erőteret” létrehozni, ami segít eljuttatni a gondolatokat és az elképzeléseket az emberekhez?”

Interjú készsége egyedülálló szerintem Magyarországon olyan minőségben és kikezdhetetlenül tud érvelni egy interjú helyzetben, mint ahogy senki más itt nem Magyarországon. Tudtok mondani valakit?

Schiffernek egy rettentően fura felépítésű agya van. Rettentően jól teljesít, interjú helyzetekben csak le kell ülni és megnézni milyen kérdésekre milyen választ ad egy tv-s interjú során. Élményszámba mennek az interjúi.  Egy példa a kezdeti időkből: aaaa.pngLehet, vele nem egyetérteni találsz benne valami vállalhatatlan? Nem! Ez jellemző az interjúi hatalmas részére. Nem tudom, úgy van beállítva az agya, hogyha kérdezik, akkor a lehető legtöbb agyterülete aktivizálódik ahhoz, hogy körültekintően a lehetséges legjobb választ tudja adni.(Sajnos nem viccelek.) (Nézzétek meg az interjúit és nézzétek, meg amikor szónokol.) Szerintem eléggé akadozva bénácskán tud beszédeket mondani.

Lehet, majd írok egy külön posztot is arról, hogy Schiffernek különböző témák kapcsán milyen rettentő jó meglátásai vannak. Például hogy ő veszi észre egyedül ott „a baloldali térbe belengő” közegből, hogy meg kell érteni a Fidesz szavazók kétségeiket, félelmeiket, aggodalmaikat és jobb válaszokat kell adni rájuk, mint amit maga a Fidesz ad. És csak így lehet a Fideszt leváltani.
Eddig a válaszokkal nem volt probléma csak, ugye az ok, amiért most visszalépett, hogy segítse megépíteni a bázist, a szellemi holdudvart, fórumokat, honlapokat amik, segítik eljuttatni az LMP gondolatait és megoldásait a szélesebb közvéleményhez.
Nem mondom, hogy nekem nincs benne ez a szempont egy pár százaléknyit a döntésemben, hogy elkezdtem ezt a blogot írni.

Most hogy így Schiffer András lemondott a társelnökségről Szél Bernadett maradt a frontvonalban, akinek van egy acél kemény meggyőződése és fellépése, ami körülbelül ennek az agendának mentén képeződik le: Agenda
Bernadet rettentő jó képességekkel megáldott hölgy ezért nem féltem, hogy az akadályokat kihívásokat szépen fogja venni. Schiffer Andrásnak is ez volt a vezető vonala, szerintem, aki végig olvassa ezt a programot az csak 100%-ig egyet tud vele érteni. 
Emlékszem volt ilyen összehasonlítás még a 2010 és 2014 választások előtt különböző politikai elemző központoktól, hogy kinek a legjobb a programja milyen minőségű stb.: Én nem emlékszem arra, hogy ezek az elemző központok bárhogyan is kihozták volna győztesen az LMP programját pedig meggyőződésem, hogy itt van a legkoherensebb legérthetőbb legjobban leírt korrupció ellenes programpontok, hogy hogyan lehet ezeket a csapokat elzárni, megakadályozni. De az egész írás nagyon komplex és érthető.

agenda3.pngÉn azt mondom, hogy olvasd végig ezt az írást és felelős állampolgárként dönts. Akinek a saját maga és a gyermekei jövője fontos annak kötelessége informálódni a választási lehetőségek közül.

Miért az LMP az egyetlen választási lehetőség Magyarországon egy olyan embernek, aki nem akar a múltak pártjára szavazni? 
Azért mert a másik lehetőség a Jobbik. Ugye nem soroljuk ide a PM-t? Akiknek a legtöbb képviselője 2010-ben korszakváltásra szerződött a magyar választokkal erre összefognak azokkal, akik 2010-ben ilyen ocsmányul a Fidesz kezébe lökték az országot.

Fidesszel mi a gond?
Az hogy a főnök egy stadion húzott fel a kertjében és minden közjogi funkciót elfoglalt vagy el akar foglaltatni a pártkatonáival stb. stb. stb. Több száz vagy ezer mondatba lehetne sorolni.
Nem, akarom sorolni a hibáikat tucatnyi könyvek íródnak erről, aki látni akarja, az látja, aki nem az nem fogja látni.

MSZP miért nem vállalható alternatíva?
 
mszp.jpgAbba ne is menjünk bele, hogy lehet egy pártot így hívni 40év kommunizmus után, hogy "MSZMP/MSZP" mert a pofám leszakad ettől a megnevezéstől.
Nem mellesleg teljesen eladósították az egész országot (államadósság). A devizahiteleket úgy engedték felvenni az embereknek mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne (közben más országokba ezt az adott felelős szerv megakadályozta) (Lehetett tudni vagy lehetett rá számítani, hogy a lehetőség bekövetkezhet, mint ami megtörtént az árfolyammal.) 
Teljesen alkalmatlan emberek ülnek benne, akiknek annyi lelkesedésük és tehetségük-erejük van, mint kb. Novák Előd kisujjában.
Róluk kár beszélni nem nagyon tudom, kik szavaznak rájuk, de ez a párt nem fog Magyarországnak megújulást és nyugalmat-békét hozni az biztos.
4046536_dd694fb1cce219ecb113f4b05e971e99_wm.gifDK és az összefogás!
Elég, ha a Fidesz ki plakátolja az országot Bajnai-Gyurcsány plakátokkal és máris több százezer ember mellettük van. (Köszönjük Gyurcsány a szerencsétlenkedésedet hogy nem tudtál lemondani és nem tudod mi a baj azzal, ha titokban arról értekezel a párton belül egy gyűlésen, hogy átkúrtátok a választókat azért, hogy választást nyerjetek.) ”De én azt mondtam, hogy itt az ideje változtatni mi ezzel a probléma??” Az bazdmeg, hogy előtte a szádon kimondtad, hogy elkúrtátok a lehetőséget helyette választást nyertetek hazudozással. 
Arról ne is beszéljünk, hogy ki erősítette meg ennyire a Jobbikot Gyurcsánytól Mszp-stől liberális értelmiségiekig  azzal a hozzáállással, hogy: „Jaj ki ez az ember olyan mocskos a szája én ugyan nem beszélek vele” 

A Jobbik mint alternatíva? 
vona2.jpg

Ne vicceljünk komolyan, aki azt gondolja, hogy bármi lehetőség van rá, hogy Jobbik kormányra kerüljön, az menjen szanatóriumba, mert enyhén üldözési mániája van és paranoid, hogy miért mondom ezt?

A Jobbik egy olyan szinten, sok helyen lyukas hajó, amit a saját tagjaik támogatóik fúrtak bele. Most komolyan olvassátok, végig egy két „Helyi Jobbik alapszervezet valamelyik megyében” Facebook oldalát olyan nettózsidózásokat nyomnak mintha az lenne a világlegtermészetesebb dolga, mint a levegő vétel! Ha valaki nagyon megerőlteti magát és beleszán ebbe a kutató munkába, hogy ezt összeszedje akkor kb. arról egy több mint 500 oldalas könyvet lehetne írni azzal, alcímmel hogy a „Nácizmus negyvenes évei itt Magyarországon„ és ezután a könyv elolvasása után szerintem még az is hányingert kapna a párttól, aki nem szereti ezt a liberális „Náci vagy, mert nem tudok ellened érvelni te proletár féreg!” hozzáállást.

Jó példa arra, hogy mennyire segítette mindenki a Jobbik térnyerését:
„11 év után felhagy a jobbikos bojkottal az ATV”
Komolyan mondom, hogy Vona Gábor a 2010 években az első parlamenti ciklusban olyan béna kacsa volt tehetségtelen mafla ügyetlenül kommunikáló, hogy ha Kálmán Olga akkor rögtön beszélgetőpartnerként tekint rá akkor úgy kifilézi, hogy ahhoz képest egy tonhal gyár hétvégi mesedélután filézés tekintetében. 
Pár év alatt Vona Gábor sokkal jobban felkészítették megtanították kommunikálni sokkal jobb lett évek folytán a kommunikációs készsége az egyik legjobb szónok lett. Sokkal nehezebben lehet megfogni egy interjú során. Ezzel a Vonával már Olgának sem nagyon sikerült elbánnia.

Miért LMP?
Ezekért az okokért esett a választásom az LMP-re de, legfőképpen azért mert ha elolvasod a programpontjaikat , akkor tulajdonképpen csak egyetérteni lehet velük vagy legalább egy esélyt adni nekik, de mindenképpen értékelhető és egy valós jövőbe mutató Magyarország képet rajzolnak fel. Magyarország tudásába bízva nem leértékelve az itt élő emberek tudását a 21. század kihivásaira értelmes és jó szívvel támogatható megoldásokat adnak. A szubszidiaritás elve, ami a legjobban leköszön az ideológiájukból a legjobban értékelhető. Elvégre hogy menjen előre egy ország, ha nem úgy hogy egyenlőként kezeli az embereket és a vita a beszélgetés és az ebből kialakuló konszenzust tartja a legtöbbre. 
A helyi közösségek erejét és megtartó erejére irányuló fejlesztő javaslatok nagyon imponálok számomra. 
Sok ehhez hasonlatos lényeglátó megoldásjavaslatokkal rendelkeznek csak végig kell olvasni a fentebb linkelt Agendájukat. 
Schiffer András tudta ezt a közeget legjobban megjeleníteni mindig érvek mentén és sosem engedte, hogy az érzelmei elragadják a gondolatait
. Ő tudta át törni, megtörni a legjobban azt a polgárháborúshoz közelítő közeget, amit a mai magyarközéletnek hívunk és ezt az értelem és a józanész megjelenítésével tette.

Schiffer András egy nagyon jó indikátor volt, hogy engem bevonzzon és megértesse velem ezt az egész Magyarországi jövőképet, amit az LMP megfogalmazott!
Részletekbe lebontva: Itt
Köszönöm András a továbbiakban pedig sikeres építkezést kívánok!

Szóval gondolkodjatok, vitatkozzatok, érveljetek és hozzatok egy a realitások talaján álló ésszerű döntést választásaitok kapcsán!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrolmindenhogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr358779258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2016.06.06. 00:33:19

Illúzió azt hinni hogy a választónak fontos hogy valaki elvek és értékek mentén politizáljon.

A választót egyszerüen meg kell vásárolni. Azért szavaz, hogy az 'ellopott' adó minnél nagyobb részét kapja vissza az államtól.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2016.06.06. 01:55:08

Ha az LMP vállalja hogy lesz rendes, felszerelt, ütőképes hadsereg, ha megszüntetik KFT cégformát, ha a vállalkozásokat sújtó 61% adóterhet leviszik 25%ra, ha megszüntetik a segélyezési rendszert, ha patrióta nemzet barát kül és belpolitikát folytatnak, ha a munkát terhelő adókat minimalizálják, ha az SZJA egykulcsos 10% os lesz,na akkor majd szavazok az LMP-re.

Alick 2016.06.06. 09:30:42

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: "ha megszüntetik KFT cégformát"

Mi a baj vele, mi lenne jó helyette?

"megszüntetik a segélyezési rendszert"

Helyette teljes foglalkoztatottság, mint a kádári időkben?

illatosítotthegyilevegő 2016.06.06. 09:56:55

@dunántúli gyerek:
„Illúzió azt hinni hogy a választónak fontos hogy valaki elvek és értékek mentén politizáljon.”

Miért a nép szereti, ha meglopják?

„A választót egyszerüen meg kell vásárolni. Azért szavaz, hogy az 'ellopott' adó minnél nagyobb részét kapja vissza az államtól.”

Nem teljesen értem, amit leírtál. Azt mondod, hogy : „Ha magamnak lopok, akkor az nem gáz, mert ha nem, akkor mások lopnák el tőlem!”? vagy „mindig válasszuk a kisebbik rosszat” Ha az előbbiről beszélsz, akkor érdekes elgondolásaid vannak egy választásról és egy normális ország működéséről, ha ezt a rendszert megváltoztathatatlan tartod. Ha az utóbbi akkor a választási lehetőséged az LMP és őket nem is nevezném kisebbik rossznak, hanem egy értelmes vállalható normális pártnak, akikkel szemben semmiféle ilyesfajta előítéleteink nem lehetnek, mint hogy „Korruptak, hazudnak, offshore lovagok, saját embereiket ültetnék mindenhova, félőrült pszichopaták gyülekezete stb.” De nem is tudom miért válaszoltam erre a kérdésre eléggé nagy trollkodásnak tűnik.

_parmenion_ 2016.06.06. 11:42:22

Örülök, hogy leírtad a véleményedet, én is tisztelem Schiffer Andrást, és az LMP szavaztam 2014-ben.

Mindezek ellenére azt javaslom, hogy gyakorold még a fogalmazást és a helyesírást is egy kicsit. Elég fárasztó ugyanis olvasni az írásodat, miközben nagy erőket köt le az olvasóban, hogy kitalálja, mit is szerettél volna átadni.

Első körben kezdd el kerülni az összetett mondatokat és a vonatkozói szerkezeteket! Miután végeztél az írással, várj pár órát, majd olvasd el a szöveget. Ha érthetőnek találod, akkor kérj meg valakit, hogy olvassa át, és ha lehet, javítsa ki a (helyesírási-) hibákat.

A következő írásodat szívesen elolvasom megjelenés előtt, ha igényt tartasz rá!

illatosítotthegyilevegő 2016.06.06. 12:02:54

@_parmenion_: Teljesen igazad van, és köszi a tanácsokat megfogadom őket!

jenfrenc 2016.06.10. 20:34:49

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Aha...akkor nem fogsz senkire sem szavazni.....
süti beállítások módosítása